1 års garanti på alle computere ✅ Af gamere til gamere ✅ 100% unikke computere ✅ Intet abonnement ✅ Top kundeservice & support
Julegaver kan byttes indtil d. 14. januar 🎅

PC fejlfinding guide

Posted by Sebastian 03/05/2018 0 Comment(s)

Vi kender alle til , at man har oplevet fejl med en computer. Disse PC fejl kan have mange forskellige former og konsekvensen af dem kan samtidig variere meget. Igennem denne guide, ser vi på hvordan man fejlfinder en computer på bedste vis gennem brug af forskelligt gratis software.

 

 

En PC fejl kan først og fremmest deles op i 2 kategorier:

  • Hardware fejl
  • Software fejl
     

Hardware fejl dækker over at der er noget galt med computeren fysisk. Det kan være nogle PC dele, som ikke sidder som de skal, hvilket kan have konsekvensen at der er løs forbindelse mellem nogle komponenter, at computeren bliver overophedet og lukker ned mm.

 

En software fejl er derimod en fejl, som optræder inde i computeren. Det kan være eksempelvis være driverproblemer, ukorrekt installation af et program, forkert opsætning af et spil osv. Dette kan have konsekvenserne, at der er fejl i styresystemet Windows eksempelvis, at program ikke kan åbnes, at programmer lukker ned af sig selv mm.

 

Gennem disse givne eksempler kan man få en idé omkring hvorvidt der er tale om en software- eller en hardware fejl. Det kan dog ikke altid være let at finde problemet med det samme. Derfor må man ty til nogle programmer, som kan hjælpe en med at finde fejlen. Vi har en liste af programmer og hjælpemidler her, som vi anbefaler at gøre brug af.

 

HARDWARE FEJL:

 

Jeg har sat min nye computer til min skærm, men får denne fejl, når jeg tænder computeren:


Hvis denne fejl fremtræder er det oftest tilfældet, at du har sat skærmstikket forkert. Skærmstikket skal sidde i grafikkortet, hvilket findes lidt længere nede bagpå computeren. Hvis der er et grafikkort i computeren, må der ikke sidde et skærmstik i bundkortet.

 

 

Min computer bliver for varm!?

Hvis computeren bliver for varm, er der oftest tale om et hardware problem. Hvis du har mistanke om at din computer bliver for varm, anbefaler vi at teste hvor varm computeren bliver. En computer kan godt tåle at blive varm, dog er der en grænse for hvor varm computeren må være. Konsekvensen af en for varm PC er, at computeren lukker ned af sig selv. Dette sker oftest i spil, når PC’en er under ”full load”. Oftest er det enten processoren (CPU’en) eller grafikkortet (GPU’en), som bliver for varm.

 

Du kan være heldig at have disse programmer allerede installeret på din købte Boosted PC, ellers kan de downloades let ved at søge navnet på Google.

 

 

CoreTemp bruges til at undersøge processorens (CPU’ens) temperatur:

 

 

Vi anbefaler at man stress tester computeren imens dette program kører, for at se hvad temperaturen ligger på mens computeren Med programmet CoreTemp vises ”Tj. max”, hvilket er CPU’en max temperatur. Hvis temperaturen overstiger denne Tj. max betyder det, at computerens processor overopheder. I dette tilfælde kan det være, hvis CPU-køleren ikke kører, ikke er kraftig nok eller ikke virker som den skal (hvis den f.eks. ikke sidder ordentligt skruet fast.

 

 

Furmark bruges til at teste og vise grafikkortets temperatur:

 

           

 

 

 

Vi anbefaler at teste computeren med Furmark i flere timer. Gennem denne test kan man se hvor varmt grafikkortet bliver. Hvis temperaturen er relativ høj, skyldes det, at der er noget galt med grafikkortet. Det er dog meget almindeligt, at grafikkortet ligger på omkring de 70-80°C. Hvis du oplever et problem med din computer er du velkommen til at sende os en mail på admin@bgaming.dk med billeder af dine testresultater. Så ser vi på det.

 

Hvis din garanti stadig holder på computeren, anbefaler vi, at du kontakter os på vores mail med alle de nødvendige resultater af dine udførte tests. Hvis din garanti stadig holder, framoder vi dig at åbne computeren selv for at reparere problemet, da din garanti grundet dette vil brydes. Hvis din garanti ikke længere er gældende, kan vi stadig reparere din computer. Vi tilbyder forskellige *reparationer.

 

SOFTWARE FEJL:

I visse tilfælde kan en PC-fejl samtidig være en software fejl. I nogle tilfælde kan de have en så dårlig konsekvens, at man ikke kan komme ind på computeren. Man får en såkaldt ”Blue Screen of Death” (BSOD). Dette skyldes, at Windows har fundet en fejl på computeren, og vælger derfor at lukke ned. I dette tilfælde vil der oftest stå en fejlkode, hvilket man også kan se på nedenstående billede.

Ved at lave en søgning kan man i de fleste tilfælde finde ud af problemet og herefter også løsningen på problemet. Nogle gange er det nødvendigt at reinstallere Windows på ny igen. Hvis du har købt en computer med pre-installeret Windows på af os, burde du have fået en Windows licens kode med. Hvis ikke, kan du altid kontakte os på mail for at få den.

 

 

Hvis du har nogle problemer, som ikke er nævnt i guiden, er du velkommen til at skrive en kommentar. Så ser vi på det :)

Leave a Comment