1 års garanti på alle computere ✅ Af gamere til gamere ✅ 100% unikke computere ✅ Intet abonnement ✅ Top kundeservice & support

Ny computer guide

Er du ikke sikker på hvad din computer skal indeholde?

Så har vi her en guide til at vælge den perfekte computer, som passer perfekt til dig.

 

Det vigtigste er først og fremmest at vide hvad computeren skal bruges til.

Hvis du blot skal bruge computeren til at surfe rundt på internettet med den, kan det ikke betale sig, at få alle de dyre computerdele i computeren.

Hvis du herimod går efter at spille en masse spil på computeren, kan gode computerdele dog godt være en god idé at investere i.


Du har måske nogle spil eller programmer, som du ønsker, at computeren skal kunne køre? Hvis du kender til et spil eller program, som computeren skal kunne køre kan jeg anbefale, at se på spillet eller programmets krav. Dette er også kaldet ”requirements” på engelsk og giver en god idé til hvilke bestemte computerdele, som computeren skal indeholde, for at kunne køre spillet eller programmet. Spil vil oftest have nogle minimumskrav (minimum requirements) og i nogle tilfælde også nogle anbefalede krav (recommended requirements).


Dog kan det anbefales altid at vælge en stærkere computer end det man har brug for. Ved computere er det bedre, at det er ”lidt-for-meget” end ”lidt-for-lidt”. Dette er grundet, at computeren kan følge med, som teknologien udvikler sig. Hvilket leder ind på det næste emne.Grafik/FPS

Hvis du går meget op i at spille computerspil er det ikke altid nok, at computeren skal kunne køre spillet. Det handler også om hvordan spillet kører. For eksempel om spillet kan køres i god kvalitet med gode settings uden det hakker/lagger. Hvis du er til gaming har du måske hørt om begrebet FPS (Frames per Second), hvilket handler om hvor mange billeder i sekundet spillet kan køres med på diverse indstillinger eller settings i spillet. For at opnå en bestemt FPS afhænger det først og fremmest af hvilket spil computeren skal køre. Herudover afhænger FPS også meget af delene som sidder i computeren. Nogle spil vægter højest på hvor kraftig processoren (CPU’en) er, mens andre spil vægter højst på computerens grafikkort (GPU). Igen er det vigtigt at se på requirements, som nævnt før. Nedenfor vil der beskrives hvordan hver computerdel påvirker computerens ydeevne.


 Processoren (CPU)

Man kan godt sige, at processoren er ”hjernen” i computeren. Computerens ydeevne afhænger meget af computerens CPU. Der findes 2 store mærker inden for processorer, hvilket er Intel og AMD. Det er en smagssag hvad man foretrækker af mærke. Det er ligesom at vælge mellem Windows eller Mac. Hos Boosted Gaming benytter vi os mest af Intel-processorer. Intel er delt op i deres i3, i5 og i7 serie. Som tommelfinger regel er i3 processoren god til de fleste mindre spil, hvorimod i5 og i7 CPU’er er til de mere krævende spil eller programmer inden for grafisk arbejde. En processor vil typisk have et modelnummer, hvilket er de 4 sidste tal i dens navn. Et højere tal betyder en kraftigere processor.
CPU køler

CPU’en bliver varm og derfor kræver den køling. Vi tilbyder her valget mellem en standard køler fra Intel eller Boosted vandkøling. Fordelene ved vandkøling er, at den køler bedre end luftkølere og samtidig larmer den ikke så meget. Vandkøling bliver dog først relevant, hvis der sidder en kraftig CPU i maskinen. Hertil også hvis man er til en lydsvag computer, anbefaler vi vandkøling. Ved bestilling af en standard køler sørger vi altid for at CPU’en bliver kølet tilstrækkeligt.

RAM

RAM er en forkortelse for Random Accessed Memory og er computerens interne hukommelse. Ved vores Custom Boosted PC benytter vi os af DDR3 RAM. Her har man valget mellem 4 GB, 8 GB eller 16 GB RAM. 4 GB er tilstrækkelig hvis man ønsker at bruge computeren til normal kontorbrug og med enkelte spil, som ikke kræver meget. Vi anbefaler 8 GB RAM, hvis man skal bruge computeren til at spille diverse populære spil på. Man kan også vælge, at opgradere til 16 GB RAM. Her har man tilstrækkelig RAM, som ikke begrænser en til at køre de mest krævende spil eller programmer.

Grafikkort (GPU)

Grafikkortet er en særdeles vigtig del af en computer. Det er grafikkortet, som bestemmer hvordan skærmens grafik kommer til at være. Hertil om et givent spil kan køre på høje indstillinger. Samtidig bestemmer det også hvor smooth spillets grafik er, hvilket leder tilbage til hvor mange FPS spillet kan køre. Ligesom med processorer findes der også 2 store mærker inden for grafikkort, hvilket er Nvidia (GTX) eller AMD (Radeon). Der er stor forskel på hvad der er godt af grafikkort. Jo højere tal i modelnummeret plejer at være bedre som regel. Hvis I kender til et spil eller program, vil jeg anbefale jer at finde kravene her.

Harddisk

Harddisken er med til at bestemme hvor meget plads, der findes på computeren. Dette kan være plads til spil og programmer. Hvis man vil have mange spil eller programmer liggende er det derfor vigtigt, at harddisken har meget plads til rådighed. Af harddiske (HDD) har vi alt mellem 160 GB til 2 TB (2000 GB). Jo flere Gigabyte (GB) på harddisken, desto mere plads har man til rådighed. 500 GB plejer at være en god plads.

Det er dog også vigtigt, at harddisken er hurtig. Til dette findes der en SSD-disk, som er cirka 10 gange hurtigere end en ovenstående harddisk (HDD). En SSD medvirker bl.a. hurtigere opstart af computeren samt hurtigere loading i programmer. Ulempen ved en SSD er dog, at der ikke er meget plads på. Vi tilbyder en SSD med 120 GB eller 240 GB. I enkelte tilfælde også 500 GB.

Hvis man gerne vil have en masse spil liggende og går op i at harddisken er hurtig, har man muligheden for at isætte en ekstra harddisk. Hertil kan man købe både en SSD og en ekstra HDD. Så har man nok plads til spil og programmer og så har man også de vigtigste programmer eller spil til at køre hurtigt.

Andet

 

Styresystem (OS)

Styresystemet eller operativsystemet (OS) er vigtigt ved køb af en computer. Uden et styresystem, kan man ikke bruge computeren. Af styresystemer tilbyder vi køb af Windows. Hertil findes der Windows 7. Den mest almindelige Windows 7 version er Windows 7 Home Premium. Ved de andre versioner Professional og Ultimate findes der dog flere funktioner. Af den nyeste Windows version, som er Windows 10, tilbyder vi Windows 10 Home samt Windows 10 Pro. Igen er der flere funktioner i Pro versionen ift. Home versionen. Vi anbefaler køb af Windows 10 Home, da det er den nyeste og mest sikre version af Windows. Hvis man er til det mere traditionelle Windows 7, kan man også købe det. Man kan også fravælge et styresystem, hvis man selv har et licens i forvejen.

WiFi

Ved vores computere vil der altid være muligheden i at sætte et internetstik i computeren for at tilgå internettet på computerne. I nogle tilfælde kan det dog være nødvendigt at droppe kablet og i stedet tilkoble til det trådløse netværk. Hvis man ønsker det, er det nødvendigt at have installeret Wi-Fi i sin computer. Dette kan tilkøbes som et USB Wi-Fi stik, hvilket kan købes på vores side her.

Kabinet

For nogle er det ikke kun nok, at computeren har en god ydeevne. Det handler også om, at computere ser flot ud. Dette er kabinettet udelukkende med til at gøre. Ved køb af vores Boosted Custom PC har vi som standard et sort BitFenix Nova kabinet, som er med vindue i siden. Dette kabinet tilbyder vi også i farven hvid. Af andre nye kabinetter har vi Zalman Z1 Neo, Cooler Master 430 og Sharkoon VG4-W. Vi får hele tiden nye kabinetter, hvilket kan findes ved tilkøb.

Hvis man ikke går så meget op i udseendet af computeren eller at PC’en blot skal gemmes væk, kan der spares ved at købe et tilfældigt brugt kabinet uden vindue.
LED lys

At have lys i sin computer kan være flot. Det er i hvert fald sådan vi har det her i Boosted Gaming. Ved tilkøb af LED lys, sørger vi for at installere lyset i din computer, så din computer kan lyse op. Du har valget mellem farverne blå, rød, grøn eller hvid. Hvis du elsker lys, har vi også LED lys medfjernbetjening. Med fjernbetjeningen kan du her selv skifte farven af lyset. Vi anbefaler ved køb af lys, at dit kabinet har vindue i siden, for at lyset får størst effekt fra lyset.

Udvidet garanti

Som udgangspunkt giver vi hos Boosted Gaming 1 års garanti på alle vores stationære computere til vores kunder. I kan selv vælge at udvide denne garantiperiode med enten 6 måneder eller 12 måneder ekstra. For informationer om denne garanti, kan det læses i vores betingelser.

Dette er blot vores guide til køb af en ny PC. Hvis du stadig er i tvivl til dit køb til en computer, er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os.